Alimak Grubu, Tractel Şirketinin Satın Alımını Tamamladı

Alimak Group AB (“Alimak Group”), Tractel'in (“Tractel”) satın alımını tamamladı. Satın alma, Alimak Group'un karlı büyüme stratejisini hızlandırıyor ve yıllık BSEK 6'nın üzerinde gelire sahip, son derece karlı, sürdürülebilir premium yükseklik çözümleri sağlayan küresel bir şirkete dönüştürüyor.

Alimak Grubu, Tractel'i bugün 21 Kasım'dan itibaren konsolide edecek ve bunun EBITA marjına anında olumlu etkisi olacak. Tractel'in entegrasyonunun 2024 yılının tamamından itibaren EPS'yi artırması bekleniyor (nakit dışı amortisman etkileri ve daha önce duyurulan amaçlanan hak ihracından ve birleşim kredisinin geri ödenmesinden sonra).

“Tractel'i ve dünyanın dört bir yanındaki yüksek vasıflı çalışanlarını Alimak Grubu'na davet etmekten heyecan duyuyorum. Tractel'in satın alınması, şimdi uygulamaya başlayacağımız önemli ticari sinerjiler getiriyor. 2026'nın tam etkisi ile, ticari ve maliyet sinerjilerinden beklenen toplam yıllık nakit akışı potansiyeli yaklaşık 150 MSEK tutarındadır ve bunun yaklaşık 80 MSEK'inin 2024 yılına kadar gerçekleşeceği tahmin edilmektedir. %22 ve satın almanın zaman içinde önemli bir hissedar değeri yaratmasını bekliyoruz. Alimak Grubu CEO'su Ole Kristian Jødahl, "Bugün yürürlüğe giren yeni bir organizasyonun lansmanı da dahil olmak üzere entegrasyon çalışması hemen başlıyor (ayrı basın açıklamasına bakın)" diyor..

”Alimak Grubu ve Tractel'in pek çok ortak noktası var. Uzun bir geçmiş, büyük bir endüstriyel, inşaat, kiralama, rüzgar ve dağıtım müşterisi grubu, güvenli bir ortamda mükemmel müşteri değeri sağlamaya odaklanmış bir kültür ve bunu sağlayacak küresel bir ekip. Tractel'in eski CEO'su Philippe Gastineau, güçlerini birleştirmek çok mantıklı ve Tractel ekibi, sorunsuz bir entegrasyonun yanı sıra hem üst hem de alt düzeyde beklenen sinerjileri sağlamak için Alimak Group ekibiyle birlikte çalışmayı dört gözle bekliyor" dedi. Philippe Gastineau, Cephe Erişimi bölümü ve Yükseklik Güvenliği ve Verimlilik Çözümleri bölümü için yeni Kıdemli EVP miz olacak."

 

Tractel'in Alimak Grubu'na entegrasyonu hemen başlıyor.

Satın alma, Yükseklik Güvenliği ve Verimlilik Çözümleri bölümü olan Alimak Group'a yeni bir sektör ekliyor.

 

Tractel'in geçici erişim kremayer ve pinyon işi – Direk tırmanma çalışma platformlarının lider sağlayıcısı olan Scanclimber, İnşaat bölümünün bir parçası olacak. Bu, müşteri tabanını genişletecek ve genişleyen çözüm portföyü aracılığıyla önemli çapraz satış fırsatlarının kilidini açacaktır.

Tractel'in kalıcı erişim organizasyonu, Cephe Erişimi bölümünün bir parçası olacak. Satın alma, genişletilmiş müşteri tabanı ve birleşik portföy aracılığıyla kalıcı erişim çözümlerinde küresel pazar lideri bir konum oluşturma fırsatı sunuyor.

 

Kapanışta Sanayi ve Rüzgar bölümleri için herhangi bir organizasyonel değişiklik olmayacak olsa da, büyüme fırsatlarını gerçekleştirmeye yönelik çalışmalar hemen başlayacak.

 

Satın Almanın Özeti

 

• 2 Ağustos 2022'de duyurulduğu üzere Alimak Grubu, dünyanın önde gelen yükseklik güvenliği uzmanı Tractel'i satın almak için anlaşma imzaladı.

• MEUR 500 satın alma fiyatı (yaklaşık BSEK 5,3, nakit ve borçsuz bazda), 30 Haziran 2022'de sona eren 12 aylık dönem boyunca Tractel'in FAVÖK'üne dayalı olarak 10,3x'lik bir KD/FAVÖK katına karşılık gelir.

• Tractel, çeşitlendirilmiş ve küresel bir müşteri tabanına sahiptir ve üç kıtada üretim tesislerine sahiptir. 30 Eylül 2022'de sona eren 12 aylık dönemdeki geliri %11 artarak 207 MEUR oldu ve yaklaşık 2,2 BSEK'e karşılık geldi ve FAVÖK marjı yaklaşık %24 oldu.

• Alimak Grubu ve Tractel kombinasyonu, 30 Eylül 2022'de sona eren 12 aylık dönemde, sinerjiler hariç yaklaşık %19 FAVÖK marjı ile yaklaşık 6,3 BSEK yıllık gelir elde etti.

• Tam etki 2026 ile birlikte, ticari ve maliyet sinerjilerinden beklenen toplam yıllık nakit akışı potansiyeli yaklaşık 150 MSEK'tir ve bunun yaklaşık 80 MSEK'inin 2024 yılına kadar gerçekleşeceği tahmin edilmektedir. Maliyet sinerjilerinden beklenen toplam yıllık nakit akışı potansiyeli yaklaşık olarak Yaklaşık MSEK 40'ın 2024 yılına kadar gerçekleştirileceği tahmin edilen MSEK 70.

• İşlem, finansman, entegrasyon ve yeniden yapılandırma maliyetleri dahil olmak üzere satın almayla ilgili maliyetler, 2022 ve 2023'te muhasebeleştirilmesi beklenen yaklaşık 55 MSEK tutarında olacaktır. İşlem maliyetleri karşılaştırılabilirliği etkileyen kalemler olarak muhasebeleştirilecek ve sunulacaktır.

• İlk konsolide finansal raporlama dönemi 2022'nin dördüncü çeyreğinde olacaktır.

• Alimak Grubu için güncellenmiş finansal hedefler en geç Haziran 2023 için planlanan bir sermaye piyasası günü ile bağlantılı olarak sunulacaktır.

 

 

Mali Konular

 

Satın alma, 300 MEUR tutarında uzun vadeli bir kredi ve Svenska Handelsbanken'den bir köprü kredisi ile finanse edildi. Köprü kredi tesisi, Alimak Grubu hissedarları için rüçhan hakkı bulunan yeni bir hisse ihracından elde edilecek gelirle geri ödenecektir. Alimak Grubu'nda 2 Eylül 2022 tarihinde Olağanüstü Genel Kurul toplantısı yapılmış ve Yönetim Kurulu'na 2023 yılının ilk çeyreğinde tamamlanması beklenen azami 2,5 BSEK tutarındaki hak ihracını karara bağlama yetkisi verilmiştir.

 

Hak Sorunu için ayrıntılı bir zaman planı ve koşullar daha sonraki bir aşamada duyurulacaktır. İşlem ve Haklar İhracı tamamlandıktan sonra, Net Borç FAVÖK oranı yaklaşık 3,0x'e yükselecek ve geçici olarak uzun vadeli finansal hedefi aşacaktır.

 

Alimak Grubu Hissedarlarından Destek

 

Alimak Grubu'nun en büyük hissedarı, Alimak Grubu'ndaki oyların ve hisselerin yaklaşık yüzde 29,6'sını temsil eden hisselere sahip olan Investment AB Latour, İşlem'e desteğini ifade etmiş ve Haklar İhracı'ndaki payını orantılı olarak taahhüt etmiştir. Buna ek olarak, aralarında Alantra EQMC Asset Management, NN Group, First AP-fund, C Worldwide ve Sundt AS'nin de bulunduğu, birlikte Alimak Group'ta oyların ve hisselerin yaklaşık yüzde 30'unu elinde bulunduran bir grup kurumsal sahip, bağlayıcı ifadeler, işlemi desteklediklerini ve Haklar Sorunun ilgili orantılı paylarına abone olmayı planladıklarını ifade etti.

 

Bir Bakışta Tractel

 

Tractel, çeşitlendirilmiş ve küresel bir müşteri tabanına ve üç kıtada kendi üretim tesislerine sahiptir. Eylül ayı sonunda son on iki aylık gelir %11 artarak 207 MEUR olarak gerçekleşti ve yaklaşık %24 FAVÖK marjı ile yaklaşık 2.2 BSEK'e karşılık geldi.

Tractel, güvenilir, yenilikçi ve uygun maliyetli yüksekte çalışma çözümleri ve hizmetleri sunan, dünyanın lider bir yükseklik güvenliği uzmanıdır. Şirket, faaliyet gösterdiği pazar segmentlerinde köklü bir itibar ve geçmiş performans geçmişi ile birlikte son derece kabul görmüş kaliteli çözümlere ve markalara sahiptir. Tractel, özellikle endüstriyel, inşaat, enerji, telekomünikasyon ve altyapı projeleri olmak üzere çeşitli uygulama ve sektörlerde dünya çapında tanınmakta ve saygı görmektedir. Tractel markaları, mühendislik ve üretimde mükemmellik üzerine kuruludur ve kalite, güvenilirlik ve güvenlik konularında itibar sahibidir. Çözüm portföyü, yükseklik güvenliği koruyucu ekipmanı, yük ölçümü ve kontrolü, kaldırma ve taşıma, geçici ve kalıcı erişim asansörleri ve platformları, BMU'lar (Bina Bakım Üniteleri) ve denetim ve bakım gibi hizmetlerden sürekli gelir elde eden bir satış sonrası iş modelini içerir. kalıcı erişim ekipmanı hizmetleri, atölye bakımı ve mekanik ekipmanların genel revizyonları ile eğitim ve kiralama hizmetleri.

Tractel'in 19 ülkede yan kuruluşları, 1.000 çalışanı, 120 ülkede müşterileri ve dünya genelinde 10.000'den fazla distribütörü bulunmaktadır. Üretim tesisleri Avrupa, ABD, Kanada, Çin, Singapur ve Türkiye'de bulunmaktadır.

Daha fazla bilgi için lütfen www.alimakgroup.com adresini ziyaret edin.

Daha fazla bilgi için  iletişim Bilgisi

Ole Kristian Jødahl, CEO, Alimak Group, +47 900 88 305 [email protected]

 

Alimak Grubu Hakkında

Alimak Group, Nasdaq OMX Stockholm'de listelenen, sürdürülebilir premium yükseklik çözümleri alanında dünya lideri bir sağlayıcıdır. 120'den fazla ülkede faaliyet gösteren Grup, gelişmiş güvenlik, daha yüksek üretkenlik ve iyileştirilmiş maliyet verimliliği yoluyla müşteri değeri katmaya odaklanarak dikey erişim ve yüksekte çalışma çözümleri geliştirir, üretir, satar ve hizmet verir. Grubun dünya çapında büyük bir kurulu asansör, servis asansörü, geçici ve kalıcı vinçler ve platformlar ve bina bakım üniteleri vardır. Çözüm portföyü aynı zamanda, denetim, belgelendirme, bakım, yenileme, değiştirme ve eğitim gibi yedek parça ve hizmetlerden sürekli gelir elde eden yükseklik güvenliği koruyucu ekipmanı, yük ölçümü ve kontrolü, kaldırma ve taşıma ve küresel bir satış sonrası iş modelinden oluşur. . 1948'de İsveç'te kurulan Grubun merkezi Stockholm'de, 15 ülkede 24 üretim ve montaj tesisi ve yaklaşık 3.100 çalışanı bulunuyor. www.alimakgroup.com

ONEMLİ BİLGİLER

Bu basın bülteni ve burada yer alan bilgiler, Birleşik Krallık, Amerika Birleşik Devletleri, Avustralya, Kanada, Hong Kong, Japonya, Singapur'da doğrudan veya dolaylı olarak tamamen veya kısmen yayınlanmak, yayınlanmak, dağıtılmak veya dağıtılmak üzere değildir. ya da Güney Afrika ya da yayınlamanın, yayımlamanın, yaymanın ya da dağıtımın yasa dışı olacağı ya da bu tür bir eylemin İsveç yasalarına göre gerekli olanlara ek olarak ek prospektüsler, dosyalamalar ya da başka önlemler gerektireceği diğer herhangi bir eyalet, bölge ya da yargı alanı.için değil yalnızca bilgi amaçlıdır.

Basın açıklaması yalnızca bilgilendirme amaçlıdır ve burada belirtilen menkul kıymetlerden herhangi birini (topluca "Menkul Kıymetler") veya herhangi bir menkul kıymeti satmak veya ihraç etmek için bir teklif veya satın almak veya elde etmek veya abone olmak için bir teklif talebi teşkil etmez. Alimak Group AB'deki (kamuya açık) diğer finansal araçlar. Menkul Kıymetlerden herhangi biri ile ilgili herhangi bir teklif, yalnızca Alimak Group AB'nin (publ) zamanı geldiğinde yayınlamayı beklediği izahname aracılığıyla yapılacaktır. Abonelere (hissedarlar dahil) veya aboneler adına hareket eden kişilere, bu tür bir abonelik için yapılan başvuruların yürürlükteki yasa veya yönetmeliklere aykırı olacağı veya ek prospektüsler gerektireceği herhangi bir yargı alanında teklif yapılmayacak ve başvuru formları onaylanmayacaktır. , başvurular veya İsveç yasalarının gerektirdiğilere ek olarak diğer önlemler. Kısıtlamalara aykırı tedbirler, ilgili menkul kıymetler yasalarının ihlali teşkil edebilir.

Bu basın bülteninde belirtilen Menkul Kıymetler, Birleşik Krallık, Amerika Birleşik Devletleri, Avustralya, Kanada, Hong Kong, Japonya, Singapur veya Güney Afrika'da geçerli herhangi bir menkul kıymetler yasası kapsamında tescil edilmemiştir ve kaydedilmeyecektir ve bazı istisnalar dışında , bu ülkelerde kayıtlı bir kişinin hesabına veya yararına bir kişi içinde veya adına teklif edilemez veya satılamaz. Şirket, İsveç dışında bu basın bülteninde belirtilen Menkul Kıymetlere abone olmak veya Menkul Kıymetleri satın almak için halka bir teklifte bulunmadı.

Menkul Kıymetlerin hiçbiri, değiştirildiği şekliyle 1933 tarihli Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler Kanunu (“Menkul Kıymetler Kanunu”) veya Amerika Birleşik Devletleri'ndeki herhangi bir eyaletin veya diğer yargı bölgesinin menkul kıymetler kanunları (bölgeleri, mülkiyeti ve mülkiyeti dahil) kapsamında tescil edilmemiştir veya edilmeyecektir. Columbia Bölgesi) ve bu şekilde tescil edilmediği sürece, Menkul Kıymetlerin kayıt gerekliliklerinden muafiyet veya bunlara tabi olmayan bir işlem dışında, doğrudan veya dolaylı olarak teklif edilemez, rehnedilemez, satılamaz, teslim edilemez veya başka bir şekilde devredilemez. Diğer geçerli menkul kıymetler yasalarına uygun hareket edin. Amerika Birleşik Devletleri'nde herhangi bir Menkul Kıymet halka arz edilmeyecektir.

İsveç hariç, AEA Üye Devletlerinde (bu tür her AEA Üyesi Devlet, bir "İlgili Devlet"), bu basın açıklaması ve burada yer alan bilgiler, İzahname Yönetmeliğinde tanımlandığı şekilde yalnızca nitelikli yatırımcılara yöneliktir ve onlara yöneliktir. Bu basın bülteninde belirtilen Menkul Kıymetler, herhangi bir İlgili Devlette halka arz edilmek üzere tasarlanmamıştır ve İzahname Yönetmeliğindeki istisnalar dışında yalnızca nitelikli yatırımcılara sunulmaktadır. Herhangi bir İlgili Devlette kalifiye yatırımcı olmayan kişiler, bu basın bültenine dayanarak herhangi bir işlem yapmamalı veya ona güvenmemelidir.

Birleşik Krallık'ta, bu basın bülteni yalnızca İzahname Yönetmeliğinin (2017/1129) 2(e) maddesi anlamında nitelikli yatırımcılar olan ve (i) aşağıdaki kişiler olan kişilere yöneliktir ve bu kişilere iletilir: tadil edildiği şekliyle 2005 tarihli Mali Hizmetler ve Piyasalar Yasası (Finansal Promosyon) Kararı 2005'in ("Emir") 19(5) maddesindeki "yatırım uzmanı" tanımı veya (ii) 49(2) maddesi kapsamına giren kişiler (a) Siparişin (d)'sine veya (iii) Alimak Group AB'nin (kamu) mevcut üyeleri veya alacaklıları veya Siparişin 43. Maddesi kapsamına giren diğer kişiler veya (iv) başka şekilde ilgili olabileceği kişiler yasal olarak iletilmelidir (yukarıda (i), (ii), (iii) ve (iv)'de atıfta bulunulan tüm bu kişiler birlikte "İlgili Kişiler" olarak anılacaktır). Bu basın bülteni, Birleşik Krallık'ta İlgili Kişi olmayan kişiler tarafından hareket edilmemeli veya bunlara güvenilmemelidir.

Bu basın bülteni bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Menkul kıymetlerin fiyatı ve değeri ve bunlardan elde edilen herhangi bir gelir yükselebileceği gibi düşebilir ve tüm yatırımınızı kaybedebilirsiniz. Geçmiş performans, gelecekteki performans için bir rehber değildir. Bu duyurudaki bilgilere gelecekteki performans için bir rehber olarak güvenilemez.

Bu basın bülteni, Alimak Group AB'nin (publ) gelecekteki olaylara ilişkin mevcut görüşünü ve finansal ve operasyonel gelişimi yansıtan ileriye dönük beyanlar içermektedir. "Niyet etmek", "değerlendirmek", "beklemek", "olabilir", "planlamak", "tahmin etmek" gibi kelimeler ve tarihsel gerçeklere dayanmayan, gelecekteki gelişme veya eğilimlere ilişkin göstergeler veya tahminler içeren diğer ifadeler, ileriye dönük ifadeleri tanımlar. ve Alimak Group AB'yi yansıtıyor